עוד תוצאות

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

טיפול בחרדה חברתית

טיפול בחרדה חברתית יעיל יותר כאשר הוא נעשה בקבוצה, כך יש הזדמנות להתמודד עם הקושי לאט לאט ובסביבה בטוחה. אז איך זה עובד?

למי זה מתאים?

מאפיינים של חרדה חברתית

למי שמקבל תמיכה מביטוח לאומי על רקע נפשי, לבעלי לקות תקשורת (ASD) ומי שפונה עבור אדם אחר אנא לחצו כאן לעוד אפשרויות >>

בנוסף, ההשתתפות בקבוצות חרדה חברתית יכולה להיות חוויה מאתגרת ומציפה קשיים שונים בתוך יחסים בין אישיים ותקשורת. הקבוצות מיועדות לאנשים שעל אף הקושי משולבים במסגרת עבודה ובעלי חיי חברה פעילים, גם אם מצומצמים.

אז מה הכי עוזר?

טיפול פרטני?

כדאי טיפול פרטני?

טיפול פרטני מאפשר לעבד את הקשיים האישיים מול מטפל בעוד טיפול בקבוצה מאפשר להתמקד בלעשות את הדבר האמיתי – להתחבר לאחרים. זוהי הדרך היחידה להבין מה עובר עלינו בזמן אמת ולדבר על זה עם משתתפים שמרגישים כמונו. היכולת לביטוי עצמי תשתפר ככל שנעז להיות ״אנחנו״ באמת: כנים, פתוחים ואותנטיים.

עיקרון החשיפה

עיקרון ״החשיפה״

מי שחווים מאפיינים של חרדה חברתית זקוקים לחוויה של ״חשיפה״ כדי להתמודד עם החרדה בהצלחה. כלומר, להיות חשופים לגורם החרדה – ו״לשרוד״ אותו. לטיפול פרטני אחד על אחד אין את המבנה שמאפשר את החשיפה הזו. הקשר עם המטפל שונה מקשר עם קבוצת השווים שלנו, שיכולה לאתגר אותנו יותר.

איך זה עובד?

איך זה עובד?

בתהליך קבוצתי יש חשיפה חוזרת ונשנית של ״דיבור מול קהל״. כשמישהו מדבר בקבוצה השאר מקשיבים ומשתלבים לתוך השיחה, וכך אנחנו נחשפים גם לחרדה שקשורה בלהיות במרכז תשומת הלב ולומדים כיצד להתמודד איתה. בנוסף יש לנו הזדמנות להיות חלק מקבוצה של אנשים שמבינים מה עובר עלינו, מה שמאוד מקל על התהליך.

למה דווקא אצלנו?

מרכז טיפול מקצועי ומקיף בחרדה חברתית

מנחים ומטפלים ותיקים ומנוסים בתחום

ממייסדי תחום קבוצות חרדה חברתית בישראל

מה יוצא לי מזה?

להרגיש יותר נוח

להרגיש יותר נוח

המטרה המרכזית היא ללמוד להרגיש נוחות וביטחון בסיטואציות חברתיות: בקבוצה, אחד על אחד ואפילו מול קהל. הקבוצה היא מקום לתרגול כל אלו.

לשחרר מחסומים

לשחרר מחסומים

פיתוח היכולת לייצר קשרים עמוקים ואינטימיים עם הזולת, פיתוח יכולות של תקשורת בין אישית, תמיכה ועזרה הדדית וזיהוי ושינוי דפוסי התנהגות ומחשבה.

להעז ולשנות

להעז ולשנות

במהלך השנים ראינו אנשים בקבוצות עוברים שינוי, נוטלים על עצמם סיכונים שקודם חששו מהם ומתקדמים. הם עשו זאת דרך תהליך של הבנה עמוקה יותר של עצמם ושל הזולת.

מה עושים בקבוצה?

יושבים במעגל

יושבים במעגל

פעם בשבוע אנחנו יושבים במעגל, למשך שעה וחצי ומנהלים שיחה. יש שיחה אחת, כשמישהו מדבר, השאר מקשיבים ומשתלבים באופן טבעי בשיחה. כמו בחיים, אין נושא ידוע מראש ואין סבבים. כל אחד מחליט כמה הוא משתתף.

לוקחים סיכונים

לוקחים ״סיכונים״

לאט לאט ובהכוונת המנחים, נוכל להגיד משפט, ועוד אחד, נוכל לשתף מה אנחנו מרגישים, מה שעובר לנו בראש או יושב לנו על הלב. נתחיל להתרגל, לדבר כל שבוע מול אחרים, להרגיש ״עצמנו״ בלי לחשוב יותר מידי. 

מביאים את השינוי החוצה

מביאים את השינוי החוצה

כשנהיה יותר ספונטניים בתגובות ובשיתופים, זה סימן שהחוויה שלנו כבר השתנתה ואנחנו מרגישים יותר ביטחון. את הלמידה הזו נוכל לקחת החוצה, את ״הידיעה״ שאנחנו יכולים – לאינטרקציות היומיומיות שלנו עם אחרים.

פרטי המפגשים

יושבים במעגל

קבוצת בוגרים

גילאי 30-55

ימי ראשון

19:00-20:30

תל אביב (ליד הרכבת)

לוגו מעגל קבוצה

8-12 משתתפים

650 ש״ח לחודש

יושבים במעגל

קבוצת בוגרים

גילאי 28-40

ימי שני

19:00-20:30

תל אביב (ליד הרכבת)

לוגו מעגל קבוצה

8-12 משתתפים

650 ש״ח לחודש

יושבים במעגל

קבוצת צעירים

גילאי 20-27

ימי שני

19:00-20:30

תל אביב (ליד הרכבת)

לוגו מעגל קבוצה

8-12 משתתפים

650 ש״ח לחודש

ליצירת קשר

ובדיקת התאמה לקבוצה

* למי שפונה עבור אדם אחר, למי שמקבל תמיכה מביטוח לאומי על רקע נפשי ולבעלי לקות תקשורת (ASD) אנא לחצו כאן לעוד אפשרויות >>