קבוצת תמיכה

 

** קבוצת התמיכה כרגע אינה פעילה – אבל יש קבוצה דומה מאוד שאולי תעניין אתכם – קבוצת לב הסיפור – צמיחה והתפתחות באמצעות קבוצה

 

קבוצת תמיכה

 

מרגישים שהחיים ״כבדים עליכם״? אנחנו כאן בשבילכם. כדי לשמוע. כדי להקשיב. כדי להיות ביחד.

 

לפעמים אנחנו מרגישים לבד. זקוקים לנפש אחות שתבין אותנו, מישהו שלא יסתכל מלמעלה אלא יהיה איתנו יחד במים הסוערים.

העולם המודרני אמנם נתן לנו חופש אבל השאיר אותנו בודדים באותם הרגעים בהם אנחנו זקוקים יותר מכל לכוחה של קהילה תומכת.

 

הקרובים אלינו גם אם רצונם טוב, לפעמים מותשים ומתקשים להכיל את הכאב הנפשי שלנו. לפעמים הם לא מבינים, לפעמים הם לא רוצים להבין. לפעמים הם לא מסוגלים להבין. הכאב שלנו הוא בלתי נראה אז מבקשים מאיתנו ״לצאת מזה״ או שחושבים שאנחנו עצלנים. אומרים לנו שלא כיף איתנו. לפעמים אנחנו חושבים שהם צודקים. אנחנו לא רוצים להתלונן, אז בסוף אנחנו שותקים. לא רוצים להעיק. אבל עדיין אנחנו צריכים לדבר, צריכים לשתף. מתקשים להישאר לבד עם הכאב.

 

לשם כך נולדה הקבוצה. מרחב של קבלה והבנה. מקום שבו נוכל להרים ראש , לסייע אחד לשני ולדבר ולחלוק. יותר מכל פשוט להיות ביחד עם אנשים שמבינים מה עובר עלינו.

 

לקבוצה יתרונות נוספים: כאשר אנחנו לבד, קשה לנו להתפתח, קשה לנו להשתנות. אנחנו חוזרים שוב ושוב על אותם רעיונות. אותן מילים שלא הובילו אותנו לשום מקום חדש. לעומת זאת, אנשים אחרים יכולים להפרות אותנו ולתת לנו פרספקטיבות חדשות. אנשים אחרים יכולים לדחוף אותנו לשינוי בצורה שבה אנחנו רואים את העולם ובדברים שאנחנו עושים בעולם. לפעמים עצם השיחה על רעיון שהיה לנו בראש עושה אותו ממשי יותר. אם חלמתם ללמוד משהו, לפתוח עסק, להתחיל עם השכנה, לחפש עבודה חדשהֿ זה קל יותר – זה אפשרי יותר אם דיברתם על כך. השיחה עם אחרים מקדמת את הרעיון צעד אחד נוסף אל העולם האמיתי ומפחיתה את הפחדים שיש לנו לממש אותו.

 

ניתן להצטרף לאחד משני מסלולים – מפגשים בזום ומפגשים פרונטליים (באיזור המרכז). הצטרפות לקבוצה אפשרית לאחר ריאיון התאמה.

 

 

 

מה במפגש?

 

 

ניפגש, נשוחח, נהיה בחברת אנשים שיבינו אותנו. נדבר על מה שמעסיק אותנו ונשתף אודות אירועים, מערכות יחסים ודרכי התמודדות. בעיקר נהיה שם אחד עבור השני כדי לתמוך ולגדול ביחד.

 

 

למי המפגשים מתאימים?

 

 

לכל מי שעובר תקופה קשה. למי שחווה או חווה חרדה,לחץ, מתחת עצבות או דיכאון. מי שמוכן ורוצה לשתף ולספר על עצמו אבל גם רוצה ומסוגל לשמוע ולתת מעצמו לאחרים.

אם אתם רוצים לפגוש אנשים נוספים שיבינו לרוחכם – אנשים שעוברים חוויות דומות ומאמינים שהמפגש יסייע לכם – הקבוצה בשבילכם.

 

 

למי המפגשים אינם מתאימים?

 

 

המפגשים אינם מתאימים למי שמאובחן עם בעיות כגון סכיזופרניה, אלימות, מצב נפשי סוער במיוחד, אובדנות פעילה, על הספקטרום האוטיסטי או כל בעיה שתקשה להכיל לשמוע ולהקשיב לחברים אחרים בקבוצה.

 

 

 

איך נרשמים?

 

קבוצת התמיכה הקבועה נמצאת כרגע בשלבי הקמה ואנו אוספים מתעניינים בקבוצה. על מנת להירשם לקבוצה, אנא מלאו את הפרטים בטופס כאן למטה ואנו נחזור אליכם לשיחת היכרות ראשונית.

 

    שם פרטי:

    שם משפחה:

    מייל:

    טלפון:

    נושא:

    קבוצת תמיכה שבועית - מפגשים פרונטלייםקבוצת תמיכה שבועית - מפגשים בזום

    תוכן ההודעה:

    מין המועמד

    גיל

    אזור מגורים
    לדוגמה: מרכז, חיפה, קריות, ירושלים...

    אני מסכים לקבל מיילים

    כן

     

     

     

     

    נשמע לי מעניין אבל יש לי עוד מספר שאלות – יש מישהו שאוכל לדבר איתו?

     

     

    תוכלו להשאיר פניה בעמוד צור קשר שלנו. ציינו בהערות שאתם מתעניינים במפגשי קבוצת חרדה ודיכאון ונשמח לחזור אליכם ולענות על כל שאלה

     

     

    היכן מתקיימים המפגשים?

     

     

    המפגשים הפרונטליים מתקיימים באזור תל אביב/רמת גן. מפגשי הזום, אונליין – בזום

     

     

    מי מנחה את המפגש?

     

    מפגשי התמיכה בהנחיה מקצועית

     

    המפגש בהנחיית יואב בן ישי מנחה קבוצות, בוגר המכון הישראלי לפסיכותרפיה קבוצתית באמצעות בתיאטרון פלייבק (הנחיית קבוצות בתיאטרון פלייבק טיפולי). מנחה קבוצות בשילוב אמנויות (המכון להנחיית קבוצות בשילוב אמנויות בחסות אקדמית של היחידה ללימודי המשך לעבודה סוציאלית – אוניברסיטת בר אילן). ומטפל קוגניטיבי התנהגותי בעצימות נמוכה (מכון וינגייט).

     

     

    מה מספר המשתתפים בקבוצה?

     

     

    בכל מפגש משתתפים עד 10 חברים לכל היותר

     

     

    מה תדירות המפגשים?

    המפגשים הם מפגשים שבועיים. פעם בשבוע למשך שעה וחצי

     

    מה משך המפגשים?

     

    הקבוצה היא קבוצת רכבת. המשמעות היא שאתם מצטרפים לקבוצה קיימת וכל חבר עוזב בזמנו. יחד עם זאת חשוב שהקבוצה מיועדת למי שמעוניין בקבוצת ארוכת טווח ושברצונו בתהליך של שנה או יותר. אינכם מתחייבים לשנה (ההתחייבות היא לחודש) אבל אם מראש אתם מחפשים קבוצה קצרת טווח של עד 12 מפגשים הקבוצה לא תתאים לכם

     

    האם אוכל להצטרף למפגש ניסיון?

     

    לא. החומרים שעולים המפגשים הם אישיים ואינטימיים ואנחנו חושבים שאם נמרף משתתפים למפגשי היכרות בודדים הדבר יפגע ביכולת של החברים הקיימים לשתף ולהתקרב אחד לשני. כמו כן גם למצטרפים קשה להתרשם ולהפיק תועלת ממפגש בודד למרות שמובן הצורך שך מתעניינים לנסות להבין למה הם מצטרפים. הפשרה שמצאנו היא קיום מפגש אישי מקדים עם מנחי הקבוצה ובו תוכלו להתרשם מאופי הקבוצה וסוג השיח.

     

     

     

    האם זה ״טיפול״?

     

    קבוצת תמיכה אינה טיפול ואינה תחליף לטיפול נפשי. קשיים נפשיים, דיכאון וחרדה הם חלק מהחוויה האנושית וקהילה תומכת היא דרך התמודדות שיכולה לסייע לעזור לצלוח את מהמורות החיים. לפעמים חברים ומשפחה לא מסוגלים להבין או מתקשים להכיל אדם בתקופתו הקשה. מטפלים לפעמים נותרים מרוחקים ולא מאפשרים את הקרבה האנושית שאנחנו זקוקים לה בזמנים כאלה. העולם המודרני הותיר אותנו ללא תמיכה רגשית – ללא קהילה. חופשיים אבל לנפשנו. קבוצת תמיכה מנסה למלא את החוסר הזה. פגישה בין שווים. דיבור כנה. מתן אוזן קשבת ולב פתוח אחד לשני

     

    האם יש צורך באבחנה על מנת להצטרף לקבוצה?

     

    לא! הקבוצה פתוחה לכל מי שמחפש מקום להישמע לשתף ולתמוך. הקבוצה פתוחה למי שעובר תקופה קשה וחש בכאב נפשי. אנשים בקבוצה יכולים לזהות בעצמם מאפיינים בעיות וקשיים נפשיים כמו: חרדה חברתית, דיסתימיה, חרדה כללית, התקפי חרדה, אוסידי. אבל זוהי שפה של מטפלים ופחות מעניין הקבוצה.

    12 thoughts on “קבוצת תמיכה

    1. שמי רונית. אני מעוניינת בקבוצת תמיכה של
      דכאון וחרדות.
      אשמח אם תיצור עימי קשר.
      טל.0526913959

        1. שלום יואב,
          שמי מוטי ואני אשמח לקבל פרטים על קבוצת תמיכה בדכאון וחרדות. אודה ליצירת קשר בטלפון 0522339917.
          כמו כן, אני אשאיר פרטים בדך יצירת קשר.

    2. היי, מחפש קבוצת תמיכה שיש בה אנשים שחווים חרדה חברתית וכללית כמו מה שרשמתם על אנשים פשוט שעוברים כאב נפשי. ראיתי כל מיני סוגי קבוצות פה באתר אז אשמח לדבר איתם בטלפון על מנת למצוא לי את הדבר הכי מתאים

      1. כמובן. אנא פנה בדף צור קשר. השאר פרטים ונשמח לבחון ביחד ולראות אם יש לנו קבוצה מתאימה לצרכיך

    3. מחפשת קבוצה תמיכה לאנשים המתמודדים עם דיכאון בגילאי 20-30 באזור השרון יש כזה דבר בנמצא?

      1. לא מוכרת לי קבוצה באזור השרון. אנחנו כרגע אוספים מעונינים לקבוצה באזור תל אביב/רמת גן

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *