עוד תוצאות

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

קורס מיינדפולנס מבוסס חמלה עצמית

** אין אפשרות להצטרף לקורס זה כרגע **

 

האם את/ה נוהג להיות ידידותי כלפי עצמך במצבי מצוקה? בפעם האחרונה שחשת מצוקה, כמה הרשת לעצמך לחוש אותה באמת? האם הגבת בשיפוטיות/התעלמות/ הלקאה עצמית? עד כמה אתה מקבלים באישיות שלך צדדים שאתה פחות מחבב?

אפשר לנסח את השאלות האלו באופן מעט שונה ולשאול – האם את/ה חומל/ת כלפי עצמך?

אז מה זה בכלל חמלה עצמית? חמלה מוגדרת כמודעות לסבל, של אחרים ושל עצמנו, המלווה ברצון להקל עליו. אם כך, חמלה עצמית היא חמלה המופנית פנימה. מדוע היא חשובה? משום שהיא מסייעת לנו לבוא במגע אותנטי עם קשת התחושות שבנו – לא להדחיק אותן מחד גיסא, ולא לתת להן לטלטל את עולמינו מאידך גיסא – ובכך לחוות יותר איזון רגשי והשלמה עם עצמנו וסביבתנו. פיתוח חמלה עצמית מפחית רגשות ומחשבות לא מטיבים ומעלה את הסיכוי שנרגיש את רגשותינו כבעלי תוקף וחשיבות.

 

דמיינו לעצמכם את המצב הבא: יום שבת קיצי. השמש ברום רקיע. אתם הולכים ביער, העצים יציבים וגדולים, הכול כל כך ירוק ויפה, ואתם מחייכים. פתאום, כאב חד במותן. ירו בכם. יש לכם עכשיו חץ בבטן. אם כל זה לא מספיק נורא, יש עוד חץ מאיים בדרך. האם תצליחו להתחמק ממנו? ומי זה שמעז לירות עליכם חץ נוסף?

הפעם זה אתם עצמכם.

 

החץ הראשון, הוא הכאב, הכאב הבלתי נמנע שהחיים מציעים לכל אחד ואחת מאיתנו – מחלה קשה, משבר משפחתי, פיטורין, מגפה עולמית, פרידה – זה כאב אדיר. החץ השני, הוא התגובה שלנו כלפי אותו אירוע מכאיב. לרוב התגובה תהיה אוטומטית שתכלול אשמה, הלקאה עצמית. ושם בתגובה, נמצא הסבל. אם נדגים באמצעות הבודהה – אחרי שפגע בנו החץ הראשון, אנו עשויים לשאול את עצמנו "למה דווקא אני? אני אשם בכך. מדוע שמישהו ירצה בכלל לירות בי חץ? מדוע הוא מכוון אלי חץ נוסף? מדוע הכול סביבי אינו הוגן?".

במקרה הזה, האשמה וההלקאה העצמיות, אי נטילת האחריות על הבחירות שלנו, הרחמים העצמיים – הם כולם, ביחד ובנפרד, מהווים את החץ השני. הטרגדיה היא שאנו פעמים רבות מזמנים את החץ השני עבור עצמינו. בניסוחו של הבודהה "הכאב הוא בלתי נמנע, אך הסבל הוא אפשרות" כשאנחנו פועלים מתוך אהבה וחמלה עצמית נוכל להוריד את מפלס הסבל שנחווה, כאשר הכאב הוא הגדרה כמעט קבועה בחיינו. היחס אל הכאב, עם זאת, והשיח הפנימי שלנו – הם אלו שיקבעו אם נצמח מתוך הכאב או שמא נשקע בו ונתבוסס בסבל.

 

העיסוק האקדמי בנושא חמלה עצמית כולל היום כמה מאות מחקרים. הוכח שיש קשר בין מינון גבוה של חמלה עצמית לרווחה פסיכולוגית. כמו כן נראה כי יש קשר בין מינון גבוה של חמלה עצמית להפחתה בתופעות של חרדה, דיכאון ופסיכופתולוגיה.

 

ואיך כל זה קשור למיינדפולנס , ומה זה בכלל?

מיינדפולנס פירושו מודעות קשובה, מודעות לרגע הנוכחי בתשומת לב וללא שיפוטיות. מהות התרגול היא ראיית הדברים כפי שהם, מבלי לנסות לשנות אותם. בתרגול אנחנו מביאים תשומת לב פתוחה, סקרנית, בלתי שיפוטית לחוויה שאנחנו חווים בכאן ועכשיו – אל תחושות הגוף, רגשות, מחשבות וכיו"ב.

בכך אנחנו מטפחים איכויות חשובות כגון חמלה, אהבה עצמית וחוסר שיפוטיות. הסדנה תשלב לימוד והתנסות ובמסגרתה תקבלו כלים מעשיים לשם פיתוח איכות מטיבה של חמלה עצמית. לאחר כל מפגש יינתנו מטלות בית, לתרגול במהלך השבוע.

במסגרת הקורס נעמיק בנושא ונלמד כיצד אנחנו לפתח חמלה עצמית, אהבה, אמפתיה וקבלה תוך שימוש בכלים השאולים מעולם המיינדפולנס. לפיתוח דיבור פנימי מיטיב וידידותי יותר, הבאת רכות פנימית.

 

מצפה לפגוש אתכם,

אריאל.

 

אודות מנחי הקבוצה

 

אריאל ברונק – מדריכת מדיטציה, מיינדפולנס ודהרמה. בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה, וחונכת שיקומית. בוגרת קורס מדריכי קורס מדריכי מדיטציה ודהרמה במכון וינגייט. מתרגלת ולומדת את השיטה כשבע שנים. מהרגע שפגשתי את הדרך, הלב שלי הרגיש שהוא במקום הנכון.

 

ליצירת קשר

ובדיקת התאמה לקבוצה

* למי שפונה עבור אדם אחר, למי שמקבל תמיכה מביטוח לאומי על רקע נפשי ולבעלי לקות תקשורת (ASD) אנא לחצו כאן לעוד אפשרויות >>