עוד תוצאות

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

להלן תכניות מומלצות לטיפול בחרדה חברתית בעצמכם

התוכנית לטיפול עצמי בחרדה חברתית של המרכז להתערבויות קליניות (CCI)

המרכז האוסטרלי להתערבויות פיתח תכנית לטיפול עצמי מבוססת CBT להתגברות על חרדה חברתית. התכנית היא קצרה ויעילה וכוללת 12 פרקים לעבודה עצמית. בפרקים תלמדו מהי חרדה חברתית, טכניקות להפחתת חרדה. שיטות קוגניטיביות לזיהוי ושינוי מחשבות שליליות המייצרות חרדה. שיטות לזיהוי ושינוי אמונות יסוד העומדות בבסיס החרדה. בניית תכניות חשיפה בצורה יעילה וכיצד לשמר את ההישגים שהושגו באמצעות התכנית.

במים שקטים התחלנו בתהליך של תרגום החומר מאנגלית לעברית בהסכמת המרכז להתערבויות קליניות ותוכלו וכעת תוכלו  ליהנות מהחומר המתורגם כאן אצלנו באתר. אנחנו עדיין בתהליכי תרגום של החומר וכעת זמינים בעברית רק חלקים מתוך התוכנית. חומר שלא תורגם תוכל להוריד ישירות מהאתר האוסטרלי.

את התכנית המקורית והמלאה באנגלית תוכלו למצוא כאן.

פרק 1: חרדה חברתית – סקירה כללית – בפרק זה תלמדו על הסימפטומים של חרדה חברתית. מה גורם לחרדה חברתית ומה משמר חרדה חברתית. בפרק גם תמצאו מידע אודות סוגי טיפולים קיימים בחרדה חברתית.

פרק 2: תרגול נשימות להרפיה ורגיעה – בפרק זה תלמדו כיצד להפחית חרדה על ידי שליטה בקצב הנשימה.

פרק 3: PMR – הרפיית שרירים פרוגרסיבית – בפרק זה תלמדו כיצד להפחית את רמת החרדה הכללית באמצעות הרפיית השרירים.

פרק 4: הקשר בין מחשבות לרגשות – פרק זה מתאר מהן מחשבות אוטומטיות וכיצד מחשבות משפיעות על רגשות.

פרק 5: ניתוח מחשבות ורגשות על פי מודל אירוע מחשבה תוצאה – בפרק זה תלמדו כיצד להשתמש ביומן מחשבות על מנת לנטר מחשבות לא מועילות המובילות לרגשות שתרגישו לגבי סיטואציה מסוימת.

פרק 6: דפוסי חשיבה שליליים – בפרק זה תמצאו דפוסי חשיבה לא מועילים שכיחים העלולים לגרום לרגשות  שליליים.

פרק 7: תחקור ותשאול מחשבות אוטומטיות שליליות – בפרק זה תלמדו כיצד לבחון ולאתגר מחשבות אוטומטיות שליליות על ידי הרחבה של יומן המחשבות שתואר בפרק 5.

פרק 8: התוצאה הסופית – בפרק זה תלמדו כיצד לשנות מחשבות אוטומטיות שליליות למחשבות מאוזנות ומועילות.

פרק 9: אמונות יסוד – המקור למחשבות שליליות הן לעתים קרובות אמונות יסוד שקשה לשנותן. בפרק זה נלמד מהן אמונות יסוד וכיצד לשנות אותן

פרק 10: חשיפה הדרגתית – כיצד לבנות סולם חשיפות – בפרק זה תלמדו כיצד להיחשף לסיטואציות חברתיות מהן נמנעתם עד כה על ידי חשיפה הדרגתית.

פרק 11: חשיפה הדרגתית – לטפס במעלה סולם החשיפות – בפרק זה תלמדו כיצד להתקדם במעלה סולם החשיפות שיצרתם בפרק הקודם.

פרק 12: ניהול עצמי * – פרק אחרון. בפרק זה תלמדו כיצד תוכלו לשמר את ההשגים שהשגתם בפרקים הקודמים וכיצד להמשיך להתקדם.

התוכנית לחיזוק ושיפור הערכה עצמית של המרכז להתערבויות קליניות (CCI)

המרכז האוסטרלי להתערבויות פיתח תכנית להתגברות על הערכה עצמית נמוכה. התכנית היא קצרה ויעילה וכוללת 9 פרקים לעבודה עצמית. בפרקים תלמדו מהי הערכה עצמית נמוכה כיצד היא מתפתחת ואיך לפתור את הבעיה.

אדם בעל הערכה עצמית שלילית הוא אדם שבאופן כללי דעתו על עצמו כאדם היא שלילית, הוא שופט את עצמו ואת יכולותיו באופן שלילי.  אנשים בעלי הערכה עצמית שלילית בדרך כלל מחזיקים באמונות עמוקות ויסודיות שליליות לגבי סוג האדם שהם. הם מתיחסים לאמונות אלו כאמיתות בלתי ניתנות לערעור ולא כדעות. הערכה עצמית שלילית היא בעיה נפוצה – אינכם לבד.  הערכה עצמית שלילית יכולה להתלוות לבעיה קיימת כגון חרדה חברתית או כתוצאה מבעיות אחרות (לדוגמה בעיות במערכות יחסים, מחלות כרוניות) או להיות בעיה העומדת בפני עצמה. כך או כך החדשות הטובות הן שניתן לנקוט צעדים על מנת לפתח הערכה עצמית חיובית יותר.

התוכנית לפיתוח חמלה עצמית של המרכז להתערבויות קליניות (CCI)

אנשים הסובלים מחרדה חברתית לעתים קרובות הם בעליה ביקורת עצמית גבוהה. חמלה עצמית היא ההיפך מביקורת עצמית וקשורות ליכולת שלנו להביט על עצמנו בעין אוהדת ומבינה. חמלה עצמית מפחית ביקורת עצמית ונוגדת דימוי עצמי שלילי ולפיכך פיתוח חמלה עצמית היא כלי חשוב ביכולת שלנו להתגבר על חרדה חברתית (ובכלל להרגיש טוב יותר ולהפחית תחושות שליליות כמו דיכאון כעס וחרדה).

חמלה עצמית קשורה ביכולת שלנו להיות מודעים לכאב ולסבל שלנו ולהבין שלמרות שהתחושות האלה הן קשות הן חוויה אנושית נורמלית. חמלה עצמית גם קשורה ליכולת שלנו להפנות תחושות של נדיבות אכפתיות חיבה ודאגה לעצמנו, וליכולת שלנו להפנות את תשומת הלב שלנו והאנרגיה שלנו לדרכים בהן נוכל להקל על עצמנו ולהפחית כאבים.

היכולת לחמלה עצמית טומנת בחובה יתרונות גדולים למצב הנפשי. חמלה עצמית מפעילה את מערכת ההרגעה. מערכת ההרגעה יכולה להשקיט את מערכות ניהול האיומים וההנעה – מערכות שלעתים הן פעילות מידי ואחראיות בשל כך לתחושות קשות כמו חרדה, דיכאון וכעס. ההיפך מחמלה עצמית היא ביקורת עצמית. ביקורת עצמית היא סגנון חשיבה הקשור לרגשות שליליים ובעיות נפשיות רבות. אלו מאיתנו הנוטים לביקורת עצמית גבוהה זקוקים במיוחד לפתח בעצמם את היכולת להתייחס לעצמם בצורה חומלת

המרכז להתערבויות קליניות פיתח תוכנית לפיתוח חמלה עצמית ואנו תרגמנו עבורכם חלקים מתוכו.

התוכנית להתמודדות עם חרדה כללית של המרכז להתערבויות קליניות (CCI)

כולנו חווים מתח ודאגה. אלו הן חוויות אנושיות שכיחות ונורמליות. אבל כאשר התחושות האלה מתגברות וגדלות זו מתחילה להיות בעיה. חרדה הופכת להיות בעיה כאשר היא מתמשכת, מתמידה, בלתי נשלטת, מפריעה לקיום אורח חיים נורמלי וגורמת לכאב נפשי. הסימפטומים אלו הם מה שמאפיין הפרעת חרדה כללית לעומת חרדה שהיא בתחום הנורמלי. 

הפרעת חרדה כללית מתאפיינת בכך שהחרדה המתח והדאגה מתפרשים על תחומי רבים בחיים: בריאות, עבודה, יחסים בין אישיים, דאגות כלכליות ועוד. זהו המאפיין הייחודי לחרדה כללית המבדיל אותה מסוגי חרדות אחרים שמתמקדות בתחומים מסוימים כמו למשל חרדת בריאות או חרדה חברתית.

מאת גילי רוזן כץ

אנשים רבים חשו או חשים ביישנות או מגדירים עצמם כמופנמים בעבר או בהווה. רבים אמרו לי כי חבל שלא פגשו אותי לפני שנים רבות.

אחרים טוענים שהם  ביישנים רק לפעמים לפני דייט, בראיון עבודה כשצריך להופיע בפני אנשים לא מוכרים, ישיבת צוות.

הורים טוענים שקשה להם להבין את הבן הביישן כמו גם בני זוג של הביישן כשזה מסתגר, במערכת החינוך ביישנים הם נעלמים .

אנשים ביישנים מספרים שהם חווים סבל, בדידות, חווים מבוכה ולחץ כשהם בחברה חדשה, הם רוצים זוגיות, חיי חברה ויחסי מין נפלאים אך חייהם דלים ולא מספקים.

בגילוי לב באומץ ובאופן חושפני מתאר גילי רוזן כץ המחבר את התמודדותו מול הביישנות והמופנמות שלו כילד, כמתבגר, בשירות הצבאי, בניסיונו למצוא בת זוג , ברצונו  לחוות יחסי מין , בהתמודדותו בעבודה.

בספרו משלב גילי רוזן כץ מקרים מהקליניקה בהם טיפל ואת הדרך האנושית והמשמעותית בה סייע לאנשים ביישנים להצליח ולחולל שינויים ביחסיהם הבינאישיים: ילדה שחוותה חרם, צעיר שמתקשה מול אם ובת זוג שתלטניים, תלמיד שרוצה לצאת לטיול שנתי, צעיר שחיי המין שלו הם אוננות בעוד יחסי המין עם בת זוג משמימים.

בספר הכתוב בגובה העיניים, בפשטות, בחום ברגישות ובתבונה פרקטית תמצאו שלל טכניקות וטיפים להתמודדות עצמית יעילה בכדי לצמוח ולהרגיש טוב יותר עם עצמכם ובחברת האנשים.

גילי רוזן כץ (M.S.W) הוא מטפל התנהגותי קוגניטיבי בעל ניסיון עשיר בטיפול בצעירים, בני נוער ובמבוגרים, כמו גם בהדרכת הורים. מנחה סדנאות לשליטה עצמית, מנחה צוותים חינוכיים וטיפוליים, מנחה ומלווה מפקדים בצה"ל .

ד״ר צופי מרום

איך הביישן למד – אם אתם מעוניינים להתגבר על חרדה חברתית בעצמכם באמצעות ספר – הספר איך הביישן למד צריך להיות הבחירה הראשונה שלכם. הספר נכתב במקור בעברית על ידי דמויות בכירות בעולם הטיפול בארץ וספציפית בנושא של חרדה חברתית. הספר מבוסס על שיטת טיפול קוגניטיבית התנהגותית הוא רחב ומעמיק וכולל טכניקות רבות. אם אתם מוכנים למסע יחסית ארוך אבל יסודי קנו את הספר ועברו פרק פרק. מלאו בדייקנות אחר ההוראות ואל תנסו לקפוץ או לקצר תהליכים. להתרשמות תוכלו לעיין בשני פרקים מהספר כאן אצלנו.

ספר בהוצאת הספרים "אח"

הספר מתאר שיטת עזרה עצמית מבוססת פסיכולוגיה התנהגותית קוגניטיבית ופורש לפני הקורא בשפה קלה, ופשוטה תכנית מאורגנת להתמודדות עם חרדה חברתית המעוגנת בתשתית מדעית מוצקה.

מומלץ.

 

פרקים מתוך ספרו של פיליפ מרמרוס

הספר ביישנות ואיך להתגבר עליה פונה לגברים ביישנים המרגישים מבוכה ומתח בכל הקשור לנשים. הספר מתאר בצורה פשוטה וברורה עקרונות צורות חשיבה והתנהגות שיסייעו לכם להרגיש נוח יותר במחיצת  אנשים באופן כללי ובפרט אם ברצונכם לייצר קשר זוגי ורומנטי.

הפרסום באישור המחבר.

פיליפ מרמרוס הוא עובד סוציאלי, מוסמך לטיפול קוגניטיבי התנהגותי מטעם איט"ה (האיגוד הישראלי לטיפול קוגניטיבי התנהגותי) בעל התמחות בחרדה חברתית

קישור למאמר עזרה עצמית באתר: ״להתגבר על ביישנות״

תכנית עזרה עצמית לטיפול בחרדה חברתית של ד"ר ריצ'רדס

בתכנית מבוססת קבצי אודיו להורדה ושמיעה. התכנית כוללת דפי עזר שתרגמנו לעברית עבורכם.

הקורס מובא באנגלית. לפעמים יש קטעים קשים יותר להבנה וקטעים קלים יותר. בכל מקרה, זה מכשול שיש להתמודד מולו הקורס דורש עבודה – שעה שבועית, ובנוסף, חצי שעה עד שעה, כל יום. ללא ספק, יש להקצות כמה חודשים בהם זכרו שעליכם יהיה לעבוד קשה, להקדיש זמן, ומשאבים נוספים (אולי רגשיים) לא מעטים לטובת הצלחת הטיפול.  

להאזנה לסדרת קבצי האודיו באנגלית לחצו כאן.

 תרגום של דפי העזר להתגברות על חרדה חברתית תוכלו למצוא כאן (יש לגלול מטה בתפריט השמאלי).

ליצירת קשר

ובדיקת התאמה לקבוצה

* למי שפונה עבור אדם אחר, למי שמקבל תמיכה מביטוח לאומי על רקע נפשי ולבעלי לקות תקשורת (ASD) אנא לחצו כאן לעוד אפשרויות >>